Permanent Hårborttagning

Vi på Sveriges Skönhetscenter utför permanent hårborttagning med IPL i Stockholm. Med hjälp av IPL kan vi behandla ett bredare spektrum av hårtoner, vilket gör det möjligt för dig med ljusare hårstrån att uppnå permanenta resultat. Något som är omöjligt med den äldre IPL och Laserteknologin. Hur fungerar då permanent hårborttagning med IPL?

STEG 1, OPTISK ENERGI

Den kraftiga ljuspulsen av antingen laser eller IPL träffar pigmentet i hårskaftet. I själva hårskaftet kan det bli mellan 200-300 grader varmt. Värmen avtar dock mycket snabbt i omkringliggande vävnad. Vi måste dock uppnå minst 72 grader Celsius i hårfollikeln och hårsäcken för att uppnå permanent resultat av hårborttagning. Vi måste nämligen förstöra protein och stamceller som finns i follikeln. Ibland så räcker det inte med enbart kraftigt ljus uppnå permanent resultat av hårborttagning. Ljuset måste ju träffa pigment och om det saknas pigment så utvecklas det inte tillräckligt hög värme och effekten uteblir. Alla vanliga IPL och Laser system förlitar sig enbart på den optiska energin.

STEG 2, Bi-Polarisk Radiofrekvens (RF)

Efter bara några tusendels sekunder kopplas RF på och attraheras av den uppvärmda vävnaden. Hårstrået är absolut varmast och RF vill in i det. Om du tittar på ett hårstrå i mikroskop så ser du en fiskfjällsliknande struktur. Dessa fjäll fungerar som en perfekt isolering vilket gör att RF inte kan ta sig in i håret. Istället så börjar nu RF att snurra runt hårstrået och värmer upp hela follikelstrukturen och hårsäcken. Detta kallar vi för Vortex Heating (virvelvind). Vi värmer alltså upp målet från både insidan och utsidan. På så sätt är vi mindre beroende av pigmentet i hårstråna och på så sätt får vi permanent hårborttagning.

Hur många behandlingar behövs?

Denna frågan är nästan omöjlig att besvara eftersom du är helt unik. Vissa behöver 4 behandlingar andra 10. De beror på hormonproduktion, hårets tjocklek, färg, hudton m.m.. Dessutom är faktiskt en mycket liten del av befolkningen helt immun mot alla typer av IPL och Laser, men det märks redan efter 1 - 2 behandlingar. Boka en konsultation redan idag hos Sveriges Skönhetscenter så får du en ärlig bedömning.

IPL Konsultation

För att du ska få ett bra resultat är det viktigt att välja en IPL behandling som passar just din hy. Vi rekommenderar därför att du börjar med en IPL Konsultation så att vi kan titta närmare på din hy och skapa en behandlingsplan som passar just dig. Kostnaden för konsultationen dras sedan av på kostnaden av behandlingen.

Tid: 20 min | Pris: 250:-

Boka tid